Osm let a jeden den

Osm let a jeden den poté, co jsem v roce 2010 byl zvolen primátorem Karlových Varů, odcházím s klidným svědomím, čistým stolem a dobrým pocitem do „civilu“.

Práce pro naše město mě naplňovala, dala mi zkušenosti, které bych jinde nezískal. Tím nechci říct, že moje práce pro Karlovy Vary končí, bude se odvíjet z jiného, opozičního úhlu. A nebude to přístup destruktivní, kterému jsme museli mnohdy čelit v minulých letech my, bude to věcná kontrola rozhodnutí nového vedení města, která podle proklamací budou posouvat naše město dopředu. Rád se budu také věnovat dokončení nominace UNESCO, o což projevily zájem jak všechna města v naší nadnárodní sériové nominaci, tak Ministerstvo kultury i Karlovarský kraj. Věřím, že o tuto službu, kterou jsem v čele všech 11 měst ze 7 zemí vedl 8 let, bude mít nové vedení města zájem.

Jak jsem již dříve řekl, jedna kapitola končí, druhá začíná. Děkuji mnohokrát všem, kteří mi vyjádřili podporu, děkuji na tomto místě také celé administrativě Magistrátu města za celou osmiletou spolupráci. Byla to spolupráce příjemná – partnerská a vždy oboustranně vstřícná. Moje naivní představa, se kterou jsem na radnici vešel, totiž, že se slušností nejdál dojdeš, mi naštěstí zůstala i při mém odchodu. Jsem zkrátka nenapravitelný… 🙂

Petr Kulhánek